Poslední místo odpočinku Karla Gotta

Karel Gott byl
český zpěvák, který byl znám nejen v České republice, ale také ve světě. Narodil se v roce 1939 v Plzni. Jeho kariéra zpěváka začala v 60. letech minulého století a postupně se stal jedním
z nejpopulárnějších zpěváků v historii české hudby.

Karel Gott byl známý svým výjimečným hlasem a schopností interpretovat různé hudební žánry
včetně popu, rocku a opery. V průběhu své kariéry nahrál několik stovek písní a prodal více než 50 miliónů alb. Mezi jeho největší hity patří písně jako „Lady Carneval“, „Biely koník“, „Dievča z reklamy“ a „Když muž se ženou snídá“.
Posledné miesto odpočinku Karla Gotta

Zpěvák Karel Gott zemřel na rakovinu krku ve věku 80 let v roce 2019. Jeho smrt vyvolala vlnu smutku nejen v České republice, ale i v jiných zemích, kde byl známý a oblíbený. Místo posledního odpočinku Karla Gotta je v pražských Malvazinkách. Hřbitov, kterému se jinak říká Smíchovský, patří mezi největší v hlavním městě. Zpěvákovy pozůstatky byly krátce po obřadu zpopelněny a jeho urna byla uložena do hrobu na hřbitově.

Málokdo však ví, že legendární zpěvák v dětství pohřby vyhledával.

„Jestli jsem měl v útlém dětství nějakou vášeň, tak to byly smuteční obřady,“ řekl zpěvák v minulosti a přidal velké přiznání.“Těšil jsem se na pohřeb kteréhokoliv plzeňského občana s výjimkou příbuzných  a vyprovázel jsem každého až k vykopané jámě. Farář nad ní pronášel smuteční řeč, které jsem nerozuměl, ale dojímala mě k slzám.Pokaždé jsem toužil utěšit plačící ženu nebo dítě, jen jsem dost dobře nevěděl, jak a čím. Nejvíc mě však dojímala křídlovka, která při každém pohřbu způsobila, že všichni plakali ještě víc, až se vyplakali a na truchlící se snesl takový zvláštní mír jako po každém pláči,“ vzpomínal už v dospělosti Gott. Více o zpěvákově dětské „vášni“ se dočtete na tomto odkaze: https:/plus7dni.pluska.sk/ludia/ccudna-posadnutost-karla-gotta-80-detstve-chodil-velkom-cudzie-pohreby

https://plus7dni.pluska.sk/ludia/cudna-posadnutost-karla-gotta-80-detstve-chodil-velkom-cudzie-pohreby

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sledujte nás

Najnovšie aktuality

Podobné články

cintorín, urnové miesto, urnový háj, urnová stena, urna, spopolnenie, krematórium, urnový hrob, kamenárstvo,

Zelené střechy

Jedním z faktorů je, že kremace se stává stále více přijatelnou a běžnou formou pohřbu. Mnohé země a kultury, které v minulosti preferovaly tradiční pohřbívání do země, nyní také akceptují kremaci jako platnou formu pohřbu. V některých zemích již převažuje počet kremací nad počtem tradičních pohřbů do země.

urnový hrob urna pohreb kamenár náhrobný kameň urnová stena urnové steny urnový nýhrobok Elektrifikácia kolumbária a urnovej steny

Elektrifikace kolumbária a urnové stěny.

Jedným z faktorov je, že kremácia sa stáva stále viac prijateľnou a bežnou formou pohrebu. Mnohé krajiny a kultúry, ktoré v minulosti preferovali tradičné pochovávanie v zemi, teraz tiež akceptujú kremáciu ako platnú formu pohrebu. V niektorých krajinách už prevažuje počet kremácií nad počtom tradičných pohrebov v zemi.

Poslední místo odpočinku Karla Gotta

Karel Gott bol český spevák, ktorý bol známy v Českej republike, ale aj vo svete. Narodil sa v roku 1939 v Plzni. Jeho spevácka kariéra začala v 60. rokoch minulého storočia a postupne sa stal jedným z najpopulárnejších spevákov v histórii českej hudby.

cintorín, urnové miesto, urnový háj, urnová stena, urna, spopolnenie, krematórium, urnový hrob, kamenárstvo,

Trendy ve světě – Urnový háj Slovensko

Životní styl ale také větší migrace lidí, ať už za studiem nebo prací, nutí také nás zamyslet se, kdo se o hrobová místa rodinných příslušníků bude v budoucnosti starat.