urnový hrob urna pohreb kamenár náhrobný kameň urnová stena urnové steny urnový nýhrobok Elektrifikácia kolumbária a urnovej steny

Elektrifikace kolumbária a urnové stěny.

Elektrifikace kolumbária a urnové stěny – tento pojem znamená využití solárních panelů na výrobu elektrické energie. Elektřina následně rozsvítí světýlka urnové lampy na urnové desce. Technologie, o které zde píšeme, je  ekologická a udržitelná. Využívá obnovitelný zdroj energie – sluneční světlo. Společnost modual.eu v současnosti staví kolumbária, urnové stěny a urnové hroby, které jsou důstojným a estetickým místem na ukládání uren.

Solární panely na kolumbáriích nejčastěji najdeme na střechách a umožňují využití sluneční energie na výrobu elektřiny. Vytvořenou energii pak využijeme na osvětlení světýlka urnové lampičky na urnové desce. Takto dokážeme zajistit dostatečné osvětlení v prostoru, kde jsou uložené urny s popelem zesnulých.

V Urnovom háji v meste Nové Zámky použili práve takéto riešenie ako prvý na Slovensku. Ich kolumbárium a urnové steny „vytvárajú“ vlastnú elektrinu. Elektrina slúži na osvetlenie svetielok na urnových doskách. Tento spôsob využitia slnečnej energie pomáha nielen udržiavať čistotu a ochranu životného prostredia, ale aj znižuje náklady na prevádzku a údržbu kolumbária a urnových stien.

urnový hrob urna pohreb kamenár náhrobný kameň urnová stena urnové steny urnový nýhrobok Elektrifikácia kolumbária a urnovej steny

V Urnovém háji v Nových Zámcích využili toto řešení jako první na Slovensku.Jejich kolumbárium a urnové stěny „vyrábějí“ vlastní elektřinu. Elektřina slouží k osvětlení světýlek na urnových deskách. Tento způsob využití sluneční energie pomáhá nejen udržovat čistotu a ochranu životního prostředí, ale rovněž snižuje náklady na provozování a údržbu kolumbária a urnových stěn.

Ďalšie informácie nájdete na stránke https://urnovesteny.cz/. 

Přinášíme Vám aktuality ze světa hřbitovní architektury s důrazem na urnové systémy jako jsou kolumbárium, urnová stěna nebo urnový hrob. Účelem správ je poskytovat věcné a aktuální informace o událostech, problémech a vývoji, které jsou relevantní pro veřejnost. Moderní urnové háje, kolumbária nebo urnové stěny představují jedinečný, důstojný způsob uložení pozůstatků zesnulých. Přinášíme Vám nový pohled na hřbitovy a architekturu  urnových hájů a urnových stěn.

#kolumbárium #urnová stena #kremácia #krematórium #pohreb #urna #urnová bunka #modu-al #kamenár #kamenárstvo #náhrobný kámen Ďalšie informácie nájdete na stránke 

Jedním z faktorů je, že kremace se stává stále více přijatelnou a běžnou formou pohřbu. Mnohé země a kultury, které dříve upřednostňovaly tradiční pohřbívání do země, nyní také přijímají kremaci jako platnou formu pohřbu. V některých zemích již převyšuje počet kremací počet tradičních pohřbů do země.

Zdieľať:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Sledujte nás

Najnovšie aktuality

Podobné články

cintorín, urnové miesto, urnový háj, urnová stena, urna, spopolnenie, krematórium, urnový hrob, kamenárstvo,

Zelené střechy

Jedním z faktorů je, že kremace se stává stále více přijatelnou a běžnou formou pohřbu. Mnohé země a kultury, které v minulosti preferovaly tradiční pohřbívání do země, nyní také akceptují kremaci jako platnou formu pohřbu. V některých zemích již převažuje počet kremací nad počtem tradičních pohřbů do země.

urnový hrob urna pohreb kamenár náhrobný kameň urnová stena urnové steny urnový nýhrobok Elektrifikácia kolumbária a urnovej steny

Elektrifikace kolumbária a urnové stěny.

Jedným z faktorov je, že kremácia sa stáva stále viac prijateľnou a bežnou formou pohrebu. Mnohé krajiny a kultúry, ktoré v minulosti preferovali tradičné pochovávanie v zemi, teraz tiež akceptujú kremáciu ako platnú formu pohrebu. V niektorých krajinách už prevažuje počet kremácií nad počtom tradičných pohrebov v zemi.

Poslední místo odpočinku Karla Gotta

Karel Gott bol český spevák, ktorý bol známy v Českej republike, ale aj vo svete. Narodil sa v roku 1939 v Plzni. Jeho spevácka kariéra začala v 60. rokoch minulého storočia a postupne sa stal jedným z najpopulárnejších spevákov v histórii českej hudby.

cintorín, urnové miesto, urnový háj, urnová stena, urna, spopolnenie, krematórium, urnový hrob, kamenárstvo,

Trendy ve světě – Urnový háj Slovensko

Životní styl ale také větší migrace lidí, ať už za studiem nebo prací, nutí také nás zamyslet se, kdo se o hrobová místa rodinných příslušníků bude v budoucnosti starat.