Zpracování osobních údajů

Zpracování osobních údajů v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady EU

v souladu s články 13 až 22 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen „obecné nařízení o ochraně osobních údajů“ nebo „GDPR“) a ustanoveními § 19 a násl. zákona č. 18/2018 Sb. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů (dále jen „zákon o ochraně osobních údajů“). V souladu s čl. 13 obecného nařízení o ochraně osobních údajů, resp. ustanovením § 19 zákona o ochraně osobních údajů, je provozovatel webových stránek: https://urnovesteny.cz/ (dále také jen „správce“) povinen poskytnout subjektu údajů následující informace v případech, kdy získává osobní údaje, které se ho týkají:

I. Kontaktní údaje správce

  • Název: Občianske združenie DOMINUM NZ
  • Sídlo: Dostojevského 2, Nové Zámky 940 63, SR
  • IČO: 53 495 462
  • Kontakt: info@urnovesteny.cz

II. Účel zpracování osobních údajů subjektu údajů

Osobní údaje subjektu údajů zpracovává správce pro tyto účely:
  1. Pro účely dalšího kontaktu na e-mailovou adresu zadanou prostřednictvím kontaktního formuláře
  2. za účelem vypracování nezávazné cenové nabídky

III. Rozsah zpracování osobních údajů subjektu údajů

Za výše uvedeným účelem správce vědomě zpracovává následující osobní údaje subjektu údajů:
  • jméno
  • příjmení
  • E-mailová adresa
  • Telefonní číslo
Osobní údaje nevědomě zpracovávané správcem od subjektu údajů:
  • IP adresa

IV. Doba uchovávání osobních údajů subjektu údajů

Osobní údaje subjektu údajů jsou zpracovávány, shromažďovány, archivovány a bezpečně uchovávány po dobu, která je nezbytná pro účely, pro které byly osobní údaje zpracovány nebo shromážděny a pominul zákonný důvod jejich případné archivace, nebo do doby platnosti souhlasu se zpracováním osobních údajů subjektu údajů. Na základě žádosti subjektu údajů o výmaz budou všechny osobní údaje nenávratně vymazány a související objednávky (pokud existují) budou anonymizovány.

V. Způsob získávání, zaznamenávání a zabezpečení osobních údajů subjektu údajů

Osobní údaje subjektu údajů jsou nejčastěji získávány přímo od něj, například vyplněním kontaktního formuláře. V tomto případě je shromažďování osobních údajů dobrovolné a nezakládá žádnou smluvní ani právní povinnost. Provozovatel webových stránek je povinen evidovat všechny žádosti uživatelů o stažení, opravu a výmaz osobních údajů subjektu údajů. Při zabezpečení osobních údajů subjektu údajů má provozovatel webových stránek zavedeny moderní technické a bezpečnostní mechanismy, které zajišťují ochranu zpracovávaných osobních údajů před neoprávněným přístupem nebo přenosem, před ztrátou nebo zničením nebo před jiným možným zneužitím. Správce nepředává a nemá v úmyslu předávat osobní údaje subjektu údajů do třetí země nebo mezinárodní organizaci.

VI. Práva subjektu údajů v souvislosti se zpracováním jeho osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů a zákon o ochraně osobních údajů stanoví obecné podmínky pro výkon jednotlivých práv subjektu údajů. To však automaticky neznamená, že výkon jednotlivých práv bude správcem přiznán, neboť v konkrétním případě se mohou uplatnit výjimky nebo některá práva podléhají zvláštním podmínkám, které nemusí být v každém případě splněny. Žádost týkající se konkrétního práva bude správce vždy vyřizovat a posuzovat s ohledem na právní předpisy a platné výjimky.

i. Se souhlasem subjektu údajů může správce zpracovávat i jiné osobní údaje subjektu údajů pro jiné účely než ty, které jsou uvedeny v bodě II, nebo jiné osobní údaje než ty, které jsou nezbytné k dosažení konkrétního účelu ve smyslu bodu III. Pokud zpracování osobních údajů podléhá souhlasu subjektu údajů, má subjekt údajů právo svůj souhlas se zpracováním osobních údajů kdykoli odvolat. Subjekt údajů může, ale nemusí dát správci souhlas se zpracováním osobních údajů – neudělení souhlasu nemá pro subjekt údajů žádný negativní dopad. Odvolání souhlasu subjektu údajů se zpracováním osobních údajů, které se ho týkají, nemá vliv na zákonnost zpracování osobních údajů založeného na souhlasu před jeho odvoláním. Subjekt údajů může odvolat souhlas se zpracováním osobních údajů stejným způsobem, jakým souhlas udělil.

ii. Subjekt údajů má právo požádat správce o sdělení, zda jeho osobní údaje jsou či nejsou zpracovávány. Subjekt údajů má právo požadovat od správce přístup k osobním údajům, které se ho týkají. Na základě této žádosti vydá správce subjektu údajů potvrzení obsahující informace o zpracování jeho osobních údajů. Správce je povinen poskytnout subjektu údajů osobní údaje, které zpracovává. Za opakované poskytnutí osobních údajů, o které subjekt údajů požádal, může správce účtovat přiměřený poplatek odpovídající administrativním nákladům. Správce poskytne osobní údaje subjektu údajů způsobem, který subjekt údajů požaduje.

iii. Subjekt údajů má právo na přesné, aktuální a úplné zpracování svých osobních údajů. Pokud jsou osobní údaje subjektu údajů neaktuální, má subjekt údajů právo požádat správce o jejich opravu nebo doplnění. Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu opravil nepřesné osobní údaje, které se ho týkají. S ohledem na účel zpracování osobních údajů má subjekt údajů právo na doplnění neúplných osobních údajů.

iv. Subjekt údajů má právo vznést námitku proti zpracování svých osobních údajů, jakož i právo požadovat od správce výmaz osobních údajů, které jsou zpracovávány protiprávně, nad rámec účelu, pro který byly poskytnuty, nebo pokud subjekt údajů odvolá svůj souhlas.

v. Subjekt údajů má právo vznést námitku proti zpracování svých osobních údajů prováděnému z důvodu veřejného zájmu nebo na základě oprávněných zájmů správce nebo třetí strany, včetně profilování. Správce nesmí dále zpracovávat osobní údaje, pokud neprokáže závažné oprávněné zájmy pro zpracování osobních údajů, které převažují nad právy nebo zájmy subjektu údajů, nebo důvody pro uplatnění právního nároku.

Správce nesmí dále zpracovávat osobní údaje, pokud neprokáže závažné oprávněné zájmy pro zpracování osobních údajů, které převažují nad právy nebo zájmy subjektu údajů, nebo důvody pro uplatnění právního nároku.

vi. Subjekt údajů má právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů, které se ho týkají, pro účely přímého marketingu, včetně profilování, pokud souvisí s přímým marketingem. Pokud subjekt údajů vznese námitku proti zpracování osobních údajů pro účely přímého marketingu, správce již nesmí osobní údaje pro účely přímého marketingu zpracovávat.

vii. Subjekt údajů má právo nebýt předmětem rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování osobních údajů, včetně profilování, které se ho týká nebo se ho obdobným způsobem významně dotýká.

viii. Subjekt údajů má právo na to, aby správce bez zbytečného odkladu vymazal osobní údaje, které se ho týkají. Subjekt údajů má právo požadovat, aby správce omezil zpracování osobních údajů, pokud subjekt údajů vznese námitku proti přesnosti osobních údajů po dobu, která správci umožňuje ověřit přesnost osobních údajů, zpracování osobních údajů je protiprávní a subjekt údajů vznese námitku proti výmazu osobních údajů a místo toho požaduje, aby bylo použití osobních údajů omezeno, správce již nepotřebuje osobní údaje pro účely zpracování osobních údajů, ale subjekt údajů potřebuje osobní údaje pro uplatnění právního nároku, nebo subjekt údajů vznese námitku proti zpracování osobních údajů z důvodu veřejného zájmu nebo na základě oprávněných zájmů správce nebo třetí strany, dokud nebude ověřeno, zda oprávněné důvody na straně správce převažují nad oprávněnými důvody subjektu údajů.

ix. V případě omezení zpracování osobních údajů, s výjimkou jejich uložení, může správce zpracovávat osobní údaje pouze se souhlasem subjektu údajů nebo za účelem uplatnění právního nároku, ochrany osob nebo z důvodů veřejného zájmu. Před zrušením omezení zpracování osobních údajů správce informuje subjekt údajů, jehož zpracování osobních údajů je omezeno.

x. Subjekt údajů má právo požádat správce o poskytnutí svých osobních údajů v elektronické podobě, která umožní předání osobních údajů subjektu údajů jiné společnosti nebo třetí straně. Subjekt údajů má právo získat osobní údaje, které se ho týkají a které poskytl správci, ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a má právo předat tyto osobní údaje jinému správci, je-li to technicky proveditelné a zpracovává-li správce osobní údaje na základě souhlasu subjektu údajů nebo na základě smluvního vztahu.

xi. Subjekt údajů má právo podat návrh na zahájení řízení o ochraně osobních údajů, jehož účelem je zjistit, zda při zpracování jeho osobních údajů nedošlo k porušení práv fyzických osob nebo zda nedošlo k porušení zákona o ochraně osobních údajů nebo zvláštního předpisu, a v případě zjištění nedostatků uložit, je-li to přiměřené a účelné, opatření k nápravě nebo pokutu za porušení tohoto zákona nebo zvláštního předpisu v oblasti ochrany osobních údajů. Řízení se zahajuje na návrh subjektu údajů nebo osoby, která tvrdí, že je přímo dotčena na svých právech podle tohoto zákona. Náležitosti návrhu subjektu údajů nebo osoby, která tvrdí, že je přímo dotčena ve svých právech stanovených tímto zákonem, jakož i samotné řízení o ochraně osobních údajů jsou upraveny v ustanovení § 100 zákona č. 18/2018 Sb. o ochraně osobních údajů.

xii. Informace poskytované správcem na základě uplatněného práva subjektu údajů se poskytují bezplatně. Je-li žádost subjektu údajů zjevně nedůvodná nebo nepřiměřená, zejména z důvodu její opakující se povahy, může správce požadovat přiměřenou úhradu zohledňující administrativní náklady na poskytnutí informace nebo odmítnout jednat na základě žádosti.

Subjekt údajů může podat svou žádost o výkon práv subjektu údajů týkajících se zpracování jeho osobních údajů, jak je charakterizováno výše, písemně poštou nebo e-mailem, přičemž správce žádost subjektu údajů vyřídí a o výsledku informuje subjekt údajů stejným způsobem, jakým byla žádost podána.

VII. Dozorový úřad

Úřad pro ochranu osobních údajů Slovenské republiky
Hraničná 12
820 07, Bratislava 27
Slovenská republika
ID: 36064220
E-mail: statny.dozor@pdp.gov.sk